вход, регистрирай се

Плакати Тасев


от Димитър Тасев

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): NeDa

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (2)

  
Плакатът е като пътен знак, който много категорично указва кога има завой наляво или надясно, кога има опасност или пък горски животни и т.н. Двусмислието не е типично за него.Той е като стрелба в мишена и попадението трябва да бъде в десетката.
Но за плаката. Най-важна е идеята - вицът. Например имаше един финландски плакат за безопасно каране на автомобили. Авторът му беше нарисувал на черен фон един автомобил - средноаритметичен или както би могло да се каже, синтезиран вид на автомобил, на който отгоре беше сложено едно яйце. Ето това е "хрумката", остроумието, което иска да ни каже, че когато караме кола, все едно отгоре на покрива караш яйце, което разбира се не трябва да се счупи. Тази алегория е невероятна приумица...
Също така имаше един швейцарски плакат за реклама на обувки за ски. Всеки от нас знае, че с тях се карат ски отлично, но не може да се ходи, когато не караш ски.
Швейцарският плакат показваше балерина, която танцува класически балет и вместо обичайните балетно пантофки, беше с тези обувки за каране на ски.Ето така авторът на плаката прави реклама на обувките за ски на фирма "Бали".
» Добави цитат