вход, регистрирай се

Журнал

Последните подобрения

на 01.09.2010 в 20:15 от Блум

Вече имаме RSS и за следене на всички коментари. Така хората, които се интересуват от развитието на дадена дискусия могат да се ослушват оттук. Ако някой не е наясно що е то RSS и как се ползва, ето тук, или по-конкретно тук и тук. (Отдавна имаме RSS за книгите и журнала, освен това за персоналната активност на всеки потребител.)

Има съществени промени по изгледа и функционалността на профилите. На места имаме доста дъъълги списъци с книги, най-вече в "прочетени", затова списъкът, който се вижда при зареждане е редуциран до последните двадесет книги, ако искате да видите целия списък цъкнете на "..Покажи всички" или на "+", който е в началото на заглавката.

Досега класирането на авторите в профила беше само според броя на прочетените книги, това от своя страна доведе до някой слабости, защото все пак това, че аз примерно съм изчел няколко неща на Павел Вежинов, съвсем не го прави моят предпочитан автор и съответно не желая той да бъде на челно място в профила ми. Затова вече при отваряне на профила се показва първо секцията с "любими" автори, където всеки може да си сложи който си иска. Така П. Вежинов се оттегля на заден план, но все пак го има и всички сме доволни. Механизмът на самото добавяне на "любим" автор е следното: Отивате на списъка с всички автори в профила си, заставате с пойнтера на мишката върху името и след 50 милисекунди под него се показва меню, в което има линк "добави в любими". Цъкате нещото и името автоматично отива в секцията. Разлюбването става по аналогичен начин. В големия списък с автори също се виждат отбелязаните като "любими".

Планира се скоро да има възможност и за "любими" книги, цитати и т.н.

Нещата са все още в начална и експериментална фаза, така че проблеми не са изключени. Ако има такива, алармирайте моля.

Поздрави, усмивки
Иван

От: gergan75, на 01.09.2010 в 21:03
Ще се пробвам. Само за това RSS много не мога да вдена, ама ще видим...
От: AVIS, на 02.09.2010 в 12:49
Благодаря за възможността да направя сама своята класация за любими автори, макар че и в категория "любими" подреждането все още е според броя на прочетените книги, което не е точния ред, в който бих ги подредила аз. Пърсиг е написал само две книги, а Джон Тул една единствена, но те са много по-напред в моята класация като автори от други, от които съм прочела повече, защото са писали повече. Но началото е добро.
Поздрави!
От: Блум, на 02.09.2010 в 14:28
Да, това е само начална фаза. Ще има механизъм, по който да подреждаш любимите си автори (и не само), както ти харесва.
От: lemon, на 03.09.2010 в 13:20
ммм, прекрасно! Аз имам една препоръка, но за нея в мейл. Браво, браво!!!
От: Петя, на 11.09.2010 в 1:08
Ей, супер! Вече може да подслушвам с rss-то. :-P
От: gergan75, на 14.09.2010 в 21:05
Някой трябва да ми обясни това с RSS защото нещо не мога да вдена. Уж съм го извела при фаворитите и историите, но не ми следи всички нови публикации. Да не би да следи само там където съм писала нещо?!?
Не ми се смейте. Това е нещо ново за мен. Уж прочетох от линка, който е дал Блум, но май ми трябва по-простичко... Уфффф!!!
От: gergan75, на 14.09.2010 в 22:54
Сега пък всичко е наред. Някой барна ли нещо??? :)))))
От: Блум, на 15.09.2010 в 1:18
Надявам се, че не.. :) Какво ползваш за следене на RSS?
От: gergan75, на 15.09.2010 в 21:20
Нещо, което се нарича Feeds, с оранжева иконка. И честно казано май не става. Сега пак съм с поне два коментара назад. Ако трябва да бъдем честни и от този Feeds и от там, където си оставил "да се ослушват оттук" постигам един и същи резултат. Тези двата коментара последни от тук ги нямам, а камо ли, ако някой е писал за някоя книга и вече да го няма на заглавната :((( Ако не е удачно да занимавам всички с това, може и на лични...
От: Блум, на 16.09.2010 в 11:47
Специално това не го знам (особено ако е на Windows), но би трябвало да има някъде бутон "Провери", "Refresh", "Fetch All" или нещо такова.. и след като го натиснеш трябва да ти дава всичко ново, за което си се абонирала.
Програмката я няма в този списък: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_feed_aggregators, сигурна ли си че така се казва? Ако не, погледни в Help > About.
Удачно е да се коментира тук, може да помогне на някой друг :).
От: gergan75, на 17.09.2010 в 21:02
Блум, благодаря за насоките. Сега вече следя всичко с Google Reader. Аз действително съм с Windows и автоматично ме препращаше към този Feeds, ама може и аз да не съм се ориентирала правилно. Малко си падам бавен бушон...
» Добави коментар