вход, регистрирай се

Орелиен


от Луи Арагон

Въведени са общо 1 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (1): МаШе

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:



Цитати от книгата: (9)

   покажи всички
“Но човек се нуждае от известна доза химери. Необходима е мечта, за да се понася действителността.”
“С любимата жена е същото както с родината - загубиш ли я, изпадаш във вцепенение. Мъжът, който е измерил тези бездни на съдбата, може да умре, но ако оживее, той не е същият.”
“Колкото повече се мъчим да виждаме в човек това, което го отличава от другите, което е присъщо единствено на него, толкова по-потресени оставаме, когато открием, че същественото у него е именно това, което е присъщо на другите.”
“- Жените, с които спиш, лесна работа. Опасни са тия, с които не спиш...”
“Зашото и любовта подобно на човека умира, за нещастие, умира в томление и въздишки, пот и гърчове и този, който е допуснал тя да стане толкова силна, че да страда, е по-лош от убиец.”
“Никога не знаем как да постъпим, за да ни обичат - дали да се покажем такива, каквито сме, или да лъжем. Колебаем се между истината и лъжата. Впрочем защо не по малко и от двете, както се случи. Мъчим се да се покажем такива, каквито бихме искали да бъдем, каквито смятаме, че трябва да бъдем в очите на другите, а после си казваме: "Това не съм аз". И тогава се показваме...в най-лошия си вид...най-неприятни... А кой знае дали всъщност това не е средство да ни харесат?”
Лесно е да си кажеш: "Заминавам" , но ако отведеш със себе си и този заради когото заминаваш?
» Добави цитат