вход, регистрирай се

Ужасно силно и адски близо


от Джонатан Сафран Фоер

Въведени са общо 3 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (13): Блум, iko, Марина, Аз Барух, tanchushka, Петя, Гълъбица, Coraline, NeDa, яна, Deni_Todorova, dime_la_verdad, morwen
В момента четат тази книга (1): веселина88
Смятат да я прочетат (3): инопланетянин, Frosty, stardust

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (4)

   покажи всички
Трябват ни много по-големи джобове, мислех си аз, докато лежах в леглото и отброявах седемте минути, необходими на нормалния човек за да заспи. Трябват ни огромни джобове, джобове, достатъчно големи да поберат семействата ни, приятелите ни и дори хората, които не са в списъците ни, хора, които никога не сме серещали, но въпреки това ни се иска да защитим. Трябват ни джобове за квартали и градове, джоб които да може да побере Вселената.
Осем минути и тридесет и две секунди ...
Разбирах обаче , че не е възможно да съществуват толкова огромни джобове. Накрая всеки губи всичко. Няма начин да изобретиш как да се оправи това и поради тази причина онази нощ се почувствах като костенурка понесла върху гърба си всичко останало във Вселената...
Хората са единствените животни, които се изчервяват, смеят,имат религия водят войни и се целуват по устните. Затова в известен смисъл, колкото повече се целуваш по устните, толкова повече си човек.
Не можеш да се предпазиш от тъгата, ако не се предпазиш от щастието.
» Добави цитат

От: tanchushka, на 21.08.2009 в 19:38
тази книга ми разказа играта..след като я прочетох изпаднах в депресия и ревах няколко часа. в момента не мога да дам обяснение, може би тогава съм имала причина..:)
От: dime_la_verdad, на 12.04.2011 в 18:28
Книгата въздейства силно.
От: Петя, на 28.06.2011 в 12:11
Не ми хареса. :(
» Добави коментар