вход, регистрирай се

Често задавани въпроси


Защо ми е нужна покана, за да стана член? И откъде да я взема?

За да получиш покана, просто трябва да я поискаш, като напишеш писмо на service(?*)book-log.net.

Смятам, че е по-добре за всички потребители, ако имаме (администраторите) някакъв контрол върху това кой може да се регистрира. Ако си отвън, може да ти се струва тъпо, но ако си вътре усещането е по-добро.

Забравил съм си паролата, какво да правя?

Въведи своя e-mail тук и ще ти изпратим код, с който да си генерираш нова.

Каква е йерархията на потребителите и кой какво може да прави?

Сайта разпознава пет вида потребители (оцветени в различен цвят):

Нерегистрирани - Такива които могат да гледат профили на автори(без версиите), потребители, книги и коментари, но не притежават профил и списъци в които да добавят заглавия.
Регистрирани - Имат профил и списъци в които да добавят заглавия, също така могат да добавят коментари и да оставят съобщения на други потребители.
Модератори - Могат да връщат текст на автор до дадена версия, да редактират заглавия, както и да изтриват коментари. Модератор може да стане всеки, който има над 50 маркирани книги и е бил потребител над един месец. Ако отговаряш на тези условия и искаш да станеш модератор, пиши на service(?*)book-log.net.
Администратори - Могат да трият неща(включително и потребители), да виждат информация за активността на потребителите, и да изпращат покани.
root - Може да прави всичко, включително и да направи целия сайт искрящо розов със зелени букви. Освен това може да е само един.

Йерархията е линейна, в смисъл че модератора има всички права на обикновен регистриран потребител, плюс още. Администратора има всички права на модератор, плюс още и т.н.

 

Мога ли да изтрия напълно акаунта си?

Да, просто изпрати заявка на service(?*)book-log.net от e-mail-a с който е регистриран акаунта. Ще бъде изтрита цялата информация, без да се пази нищо. Остават само цитатите, коментарите оставени от теб и личните съобщения до други потребители (които те не са изтрили), но ако изрично е поискано, можем да изтрием и тях.