вход, регистрирай се

Профил на Мими


Статус: потребител. Изпрати лично съобщение.
Потребителят е въвел 21 заглавия, 4 редакции към автори,

Последни събития на Мими ?

Мими в момента чете:

  • Все още няма книги в този списък


Мими е прочел:     Мими смята да прочете:     Класация по автори:    

ffffffffff

От: gergan75, на 16.11.2009 в 22:44
Мими, четем една и съща книга и като гледам имаме доста общи попадения. Аз смятам да си почина от "Пармския манастир" точно с "Островът на съкровищата". За сега обаче продължавам да се боря с Пармския
От: Мими, на 25.11.2009 в 21:44
Здравей gergan75,
Пармския манастир и на мен ми дойде в повече, но мисля да я преборя :). Запалила съм се по колекцията "Световна класика от ХІХ век" и мисля да наваксам пропуснатото през годините и да си припомня забравеното. Не мисля, че "Острова на съкровищата" ще е е "моята" книга, но мнение ще изкажа по- късно.
Очаквам твоите коментари!
От: Весела, на 26.11.2009 в 3:17
"Острова на съкровищата" e прекрасна книга! Което ме подсеща да си я потърся да п прочета пак! :) Поздрав!
От: gergan75, на 26.11.2009 в 7:27
Мими, аз продължавам да съм на Стендал, защото "Пармския манастир" ми е в том с "Италиански хроники", които вървят доста по-добре. Не ми се оставят вечер и го правя само защото на другия ден съм на работа.
Относно "Островът на съкровищата" ще говорим, като я захванем.
Не искам да ти влияя, но виждам, че си сложила и "Мадам Бовари" в списъка. Аз лично я прочетох, но не мога да кажа нищо добро!!! Ако някой ме опроворгае, значи е въпрос на вкус ...
От: Мими, на 26.11.2009 в 15:58
gergan75,
даваш ми лъч надежда, че Стендал би ми харесал. Ще включа в списъка "Италиански хроники" и се надявам да ми остане време скоро да я прочета.
За "Острова на съкровищата" ще изкажа мнение като я започна. Засега вярвам на Весела.
Поздрави!
От: gergan75, на 26.11.2009 в 18:45
Сега ми идва на ума да ти кажа, че ако си обърнала внимание и аз съм се заела със "Световна класика от ХІХ век". Прочетох "Дракула", "Дамата с камелиите", "Пармския манастир". Планирам да прочета и други книги от поредицата. Попълвам си не само непрочетеното, а и това което ми липсва като книги в библиотеката, но не купувам цялата поредица.
От: Мими, на 27.11.2009 в 21:52
Аз "Ана Каренина" направо ще я купя- не ми се занимава да я търся по книжарниците. Заради "Пармския манастир", обаче изоставам много. И на мен интригите ми идват в повече и ми писна. Смятам тая вечер да я прочета ( ако не заспя :)) и засега ще приключа със Стендал.Колкото до интригите- мисля, че стендал не се справя. "Гордост и предразсъдъци" е пълна със интриги, но ми беше интересна- и първия път като я четох, и сега.
"Италианските хроники ще ги поотложа във времето. Иначе другите книги от поредицата ми харесват.
Резюмето на "Мадам Бовари" ми грабна вниманието, но ето, че на теб (ако може на "ти"),не ти харесва. Интересно ми е аз на какво мнение ще бъда.
От: gergan75, на 28.11.2009 в 8:55
И на мен ми е интересно. Ще чакам отзиви за "Мадам Бовари". Очаквам рано или късно някой да ме опровергае в мнението ми. Ще ми е приятно да я обсъдим, защото спомена за нея още ми и пресен. Прочетох я лятото, още преди поредицата да започне да излиза. Даже се страхувах всички от поредицата да не са такива, но слава Богу, не са.
На мен също не ми се оставаше на Стендал след Пармския, но Хрониките бяха в един том с него и ще го дочета. Не се оплаквам. Те вървят по-добре и са по-интересни.
От: gergan75, на 04.12.2009 в 6:57
Мимка, имаш мерак да се потопиш за дълго в Уудхаус. Не съм чела нищо от него, но съм слушала много ...
От: Мими, на 05.12.2009 в 14:57
Страхотен е! Няма да съжаляваш ако прочетеш нещо от него. Много е лек за четене и се приготви за огромна доза смях- ще се смееш на глас и със сълзи през цялото време. Него ще го чета, обаче през ваканциите- за отмора.
Засега оставам потопена в световната класика от 19 в. "Пармския манастир" го прочетох най- накрая. Мога да кажа, че края предизвика интерес у мен, но книгата като цяло не ми хареса. Може би е само за ценители. Аз със сигурност не съм един от тях.
Започнах "Островът на съкровищата" и началото силно ме заинтригува. Мнение ще изкажа като я прочета.
От: gergan75, на 05.12.2009 в 17:59
Аз свършвам "Академия за вампири", почивката ми от Стендал и ХІХ век и смятам да се посветя на "Островът на съкровищата".
От: gergan75, на 12.12.2009 в 15:50
Мими, прочетох книгата и не мога да кажа, че не ми хареса. Щом нямах търпение да седна отново да чета, значи ми е допаднала. Сега ще остана на вълна Робърт Луи Стивънсън и ще прочета и "Черната стрела".
» Добави коментар